"And in to the forest i go, to lose my mind and find my soul"

- John Muir -

Over de Buitenruimte

Kortdurende Psychologische behandeling

BasisGGZ Verzekerde Zorg

 Bij de Buitenruimte kan je terecht voor kortdurende psychologische behandeltrajecten (Generalistische BasisGGZ).  

Het traject bestaat uit een online intakegesprek van 60 minuten en 8 tot 10 behandelsessies van 60 minuten in de natuur in de omgeving van Zeist.  Alleen bij gevaarlijke weersomstandigheden gaan onze buitensessies niet door. Dan neem ik contact met je op voor een alternatief. 

Ik ben er voor je als je 18 jaar of ouder bent en last hebt van psychische klachten die je dagelijks functioneren in de weg staan, zoals:

 • Depressieve stemming, somberheid
 • Angstklachten
 • Stressklachten na traumatische gebeurtenissen
 • Overbelastingsklachten/burn-out

 

Je hebt voor behandeling in de BasisGGZ een verwijzing van je huisarts nodig. Deze mag niet ouder zijn dan 9 maanden en onderstaande gegevens moeten er op vermeld zijn:

 • De persoonlijke AGB-code van de huisarts die je verwijst
 • Dat het gaat om een verwijzing naar de generalistische BasisGGZ
 • Dat je klachten vermoedelijk passend zijn bij een classificatie volgens de DSM-V
 

Let op: ik heb geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars. Toch kan in de meeste gevallen (een deel van) je behandeling vergoed worden door je verzekeraar. Zie voor meer informatie het tabblad ‘vergoeding en tarieven’.

Kortdurende Psychologische behandeling

Onverzekerde Zorg

Sommige problemen vallen niet onder de verzekerde zorg. Toch kan je er zo veel last van hebben dat je er behoefte aan hebt om hierover met een psycholoog te praten. In dat geval kan je ook bij mij terecht, maar betaal je zelf voor je sessies. Zie voor een overzicht van de kosten het tabblad ‘vergoedingen en tarieven’

Voorbeelden zijn:

 •  Je vindt dat  zorgen voor je mentale gezondheid een onderdeel is van goede zelfzorg
 • Je wil een burn-out voorkomen.
 • Je hebt een dierbare verloren  of een ander life-event meegemaakt dat je uit je evenwicht heeft gebracht.
 • Je hebt een traject binnen de basis GGZ afgerond en vind je het prettig om eens in de zoveel tijd een ‘APK-sessie’ te hebben om terugval te voorkomen 
 • Levensfaseproblemen
 • Identiteitsvraagstukken: je worstelt met vragen als: wie ben ik en wat wil ik in mijn leven?
 • Werk/privebalans: je hebt moeite om alle ballen in de lucht te houden
Misschien spelen bij jou problemen die niet in dit lijstje staan. Twijfel je je met jouw klachten bij mij terecht kan? Of twijfel je of jouw probleem valt onder de verzekerde of de onverzekerde zorg?  Neem dan vrijblijvend contact met me op en dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen.

Wanneer kan je niet bij mij terecht?

Als ik twijfel naar aanleiding van je aanmelding dan zal ik voor het intakegesprek kosteloos met je overleggen of je op de juiste plek bent bij de Buitenruimte. Dit is bijvoorbeeld het geval bij ernstige depressie of suïcidaliteit, agressieproblematiek, verslaving, persoonlijkheidsproblematiek of psychose. Deze klachten kan ik niet goed behandelen in een kortdurend therapietraject. Als er sprake is van crisis raad ik je aan om contact te zoeken met je huisarts/de huisartsenpost.

Soms blijkt tijdens het intakegesprek of tijdens een behandeltraject dat er een intensievere of meer langdurige behandeling nodig is dan ik je kan bieden. In dat geval denk ik met je mee over een verwijzing naar de specialistische ggz.

Voor Psychologen

Als psycholoog of zorgverlener kan je terecht voor supervisie of persoonlijke ontwikkelingssessies of supervisie in de natuur. Dit is ook mogelijk in het kader van de GZ-opleiding. We stellen een  leervraag op voor jouw ontwikkeling als professional en richten ons op het bewust maken van jouw unieke talenten die maken dat je goed bent in je werk. Wat voor jou volstrekt vanzelfsprekend is kan voor een ander van grote waarde zijn! 

Wil je zelf ook meer buiten werken maar weet je nog niet goed hoe je het aan wil pakken? Dan kan ik je ook helpen om je eigen weg naar buiten te vinden.